We ontvingen een bedanking van Stad Roeselare

Roeselare bedankt woonzorgcentra (link naar originele artikel van PERS #VANRSL)

De afgelopen twee jaar waren niet evident, zeker niet voor de woonzorgcentra en zorginstellingen. Tijdens deze heftige periode richtte Stad Roeselare al een overlegplatform op waar alle lokale woonzorgcentra (Sint-Henricus, BEN Woonzorgnetwerk, Zilverberg, Ter Berken, Waterdam, De Hovenier en Westerlinde) en PVT Valckeburg deel van uitmaken. Dit platform kadert binnen het buurtgericht actieplan senioren die in 2020 is opgemaakt.

Het doel is in contact te komen met elkaar en de buurt, gezamenlijke projecten uitwerken en elkaar ondersteunen waar nodig. De buurt speelt een belangrijke rol in het sociaal contact van de woonzorgcentrumbewoners. De woonzorgcentra willen op zoek gaan naar verbindende methodieken om de buurt binnen te brengen en de bewoners van de centra te laten integreren in de buurt. Zo werkte men al aan tal van projecten: het openstellen van de cafetaria's en tuinen van de woonzorgcentra, het organiseren per locatie van een optreden waar ook buurtbewoners van harte welkom waren. 

Om de verschillende partners in de bloemetjes te zetten, gaat schepen van senioren Bart Wenes langs in de woonzorgcentra en het PVT met een foto die gekozen werd door de bewoners van het woonzorgcentrum zelf. Hij bedankt er de medewerkers voor hun inzet en doorzettingsvermogen tijdens de intense periode en blikt al even vooruit op het moois dat later dit jaar nog gepland staat, zoals Roeselswing eind juni en de Seniorenfeestnamiddag in het najaar.