Tubbe: een nieuw begrip, een versterking van onze visie

Onze visie van bewonersgericht werken, de huiselijke sfeer en kwaliteitsvolle zorg krijgt een duwtje in de rug! : Tubbe is een Scandinavisch zorgmodel waarbij het voornaamste principe is om aan de bewoners van een wzc zelf de regie over hun leven te geven. De Koning Boudewijn Stichting heeft een TUBBE-traject uitgeschreven voor Vlaanderen, waarvoor we met De Zilverberg een aanvraagdossier hebben ingediend en werden geselecteerd – om samen met enkele andere wzca – dit ideeëngoed bij ons in de praktijk om te zetten. Wil je meer duiding? Dan kan je op deze website meer informatie vinden.
 
We kunnen dus met trots aankondigen dat we het Tubbe traject mogen volgen. Met heel veel fierheid kunnen we zeggen dat de visie van de Zilverberg ook Tubbe is! Onze warme relatie met de bewoners, zoeken naar dat extraatje om de bewoner zingeving en geluk te geven en écht luisteren naar de bewoners maken ons ‘preus’ om in de Zilverberg te werken.

Tubbe schrijft ons verhaal mee verder: de bewoner centraal plaatsen en een thuis geven waar het goed is om te leven, dat is waar Tubbe voor staat. Met een relatiegerichte en veilige zorg, wordt veel inspraak aan alle betrokkenen gegeven. Het gevolg: voor iedereen een beter leven! Bewoners en medewerkers nemen de tijd elkaar te kennen en worden aangemoedigd hun talenten in te zetten om zin te geven aan het leven.
 
Onze Tubbe coach zal helpen om de handen in elkaar te slaan en om ervoor te zorgen dat er echt geluisterd wordt naar iedereen. De band tussen bewoners en medewerkers wordt nog sterker door samen te beslissen en invulling te geven aan het leven. Het geeft ouderen vaak opnieuw vleugels die ook jullie laat dromen en groeien.

Getuigenis werken met Tubbe