Jaarlijkse uitstapjes met de bus: een gezellig avontuur aan zee

Elk jaar kijken we er met z'n allen weer naar uit: onze traditionele busuitstap naar zee. Het is een hoogtepunt voor bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. De frisse zeelucht, het geluid van de golven en de warmte van samenzijn maken deze dag onvergetelijk.

De voorbereidingen beginnen al vroeg. De bus wordt geregeld, hoeden en zonnecrème  worden klaargezet en iedereen telt de dagen af tot de grote dag. Alles is tot in de puntjes is geregeld, zodat iedereen zonder zorgen kan genieten.

Bij aankomst in Nieuwpoort verwelkomen de zon en de zilte zeelucht ons. De bus parkeert dicht bij de dijk, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om naar de boulevard te wandelen. De bewoners zijn enthousiast en je ziet bij allemaal pret-oogjes terwijl ze uit de bus stappen.

Na de maaltijd maken we een ontspannen wandeling over de dijk van Nieuwpoort. De bewoners genieten van het uitzicht op zee, de voorbij varende schepen en soms wel een ‘zeebries’ om te trotseren. Sommigen stoppen om schelpen te verzamelen, anderen om gewoon even stil te staan en te luisteren naar het rustgevende geluid van de golven. De wandeling is niet alleen gezond, maar biedt ook een moment van rust.

Onze jaarlijkse uitstap naar zee is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het jaar. Het is een dag vol lachen, lekker eten en de eenvoudige vreugde van samen zijn. Terwijl we terugkeren naar huis, is het duidelijk dat deze traditie niet alleen een uitje is, maar een zinvolle besteding van de dag. 

We zijn enorm dankbaar voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers die deze uitstapjes mogelijk maken. Hun toewijding en zorg dragen bij aan het welzijn en het geluk van onze bewoners. Samen zorgen we voor momenten die een leven lang meegaan en waar nog lang over gebabbeld wordt.

Met iedere nieuwe editie van onze busuitstap naar zee, worden we herinnerd aan de waarde van gemeenschap, de schoonheid van de natuur en de vreugde van het delen van eenvoudige, maar betekenisvolle ervaringen. We kijken nu al uit naar onze volgende uitstap naar zee en de vele mooie momenten die deze met zich mee zal brengen.